lördag 11 september 2010

Basilikapotatismos

Potatismos är gott - men det som gör det så gott är ju det där smöret eller grädden som gärna slinker ner... Här är ett förslag på ett fettsnålt men ändå delikat potatismos! =)

2 kg Potatis (mjölig)
Lättmjölk
1 pkt Fryst basilika
1/2 dl Kallpressad olivolja
Örtsalt
Vitpeppar
1 klyfta Vitlök (om man känner för det)

Koka potatisen mjuk och häll av vattnet. Medan den fortfarande är varm, tillsätt lättmjölk och mosa till en krämig konsistens. Tillsätt olivolja, basilika, pressad vitlök och smaka av med örtsalt och vitpeppar. Riktigt gott till lätt tillagad lax! För att piffa upp moset extra kan lite citronjuice och rivet citronskal tillsättas moset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar