onsdag 20 oktober 2010

Makrill och sötpotatismiddag

En nyttig och jättegod kombination av smaker. Sötpotatis kan tyckas lite speciellt i smaken, men jag älskar det! TIllsammans med lätt tillagade makrillfiléer och dijonkesella blir denna rätt riktigt riktigt god!

4 port

Sötpotatis 600-800 g
Olivolja
Rosmarin
Frysta eller färska makrilfiléer, 400-800 g

DIJONKESELLA
Lättkesella, 250 g
Lättfil, 1 dl
Dijonsenap, 1 tsk (eller efter smak)
Olivolja, 1 tsk
Citron eller vinäger, 1/2-1 tsk
Salt 1-2 krm
Peppar, gärna finmalen, 1/2 krm

Skala sötpotatisen och skär den i 2 cm-tjocka ringar. Ringla över olivolja och strö över rosmarin. Sätt in i nedre delen av ugnen i 200 grader till potatisen blir mjuk, ca 30 min. Förbered dijonkesellan under tiden. Blanda alla ingredienser till dijonkesellan och låt smakerna stå och mogna i kylskåp medan potatisen tillagas. När potatisen är mjuk, stäng av ugnen. Ställ in de tinade/färska makrillfiléerna i mitten av ugnen på eftervärmen så att de inte blir "överstekta", vilket de lätt blir i 200 graders värme. Titta till fisken lite då och då, hur länge den behöver vara i ugnen beror på tjockleken.

Fisk är som godast då de är precis precis genomstekta, gärna tillagade på låg värme (100 grader) - då faller den sönder härligt i munnen.

Servera sedan den ugnsrostade sötpotatisen och dijonkesellan till makrillfiléerna. Salta och peppra extra efter behag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar