lördag 23 januari 2010

Frisk färsk rödbetssallad

En favorit i mitt salladssortiment är denna råa rödbetssallad. Så enkel att göra och så frisk och god! Den syrliga citronen passar perfekt till rödbetans naturliga sötma. Solroskärnor är supernyttiga som de är men blir till och med ännu nyttigare när de blötläggs och groddas, vilket bland annat rivstartar en produktion av antioxidanter.

Ingredienser:

Färska rödbetor
Solroskärnor
Citron

Proportioner efter önskemål!

Blötlägg gärna solroskärnorna 5-10 timmar innan du tillagar salladen, så blir de krispigt lättuggade. Skala rödbetorna och riv dem fint i matberedare. Pressa rikligt med citron över rödbetorna så det blir riktigt saftigt. Blanda i solroskärnorna. Färdigt! Salladen är så smakrik som den är så det behövs inget salt och ingen annan krydda. Det går utmärkt att göra en stor sats som får stå i kylskåpet, väl förslutet. För mig har det hållit sig bra i nästan en vecka (har inte testat längre).

Låt det väl smaka, denna härliga antioxidantboost! Vill du variera smaken lite passar citronmeliss bra till.

1 kommentar:

  1. Rödbetssalladen så god så god, men nu måste du ta dig i kragen och skriva fler ord. Jag väntar på fler sallader och och god mat, skriv nu så slipper du mitt tjat!

    SvaraRadera